27. september 2017

Fremtidens miljøvenlige byggekomponenter

Fremtidens miljøvenlige byggekomponenter

Byggekomponenter bør både nu og i fremtiden sikre byggerier, der er miljøvenlige og har lang levetid. Endvidere bør de enkelte komponenter produceres på en måde, så de senere kan genanvendes. Det er krav, som H+H Termoblokken i høj grad lever op til.

Dementi fra Xella
Salgsdirektør i Xella Danmark A/S, Morten Bak har i et debatindlæg i Mestertidende samt på LinkedIn givet udtryk for, at termohærdet fenol som isoleringsmateriale i en sandwichkonstruktion, som det bruges i H+H Termoblokken, er problematisk. Dette er ganske enkelt forkert, og Morten Bak har da også efterfølgende udsendt et dementi.

Fremtidssikret byggeblok
I en tid, hvor klimaet ændrer sig, og ressourcer bliver knappe, er vi mange i byggebranchen, som tager udfordringerne alvorligt. Hos H+H afspejler det sig blandt andet i udviklingen af nye bæredygtige produkter som for eksempel H+H Termoblokken, der er designet til nemt at kunne overholde de kommende BR2020 krav til isolering af facade/klimaskærm. Samtidig er H+H Termoblokken udformet på en måde, så materialerne kan genanvendes efter endt brug.

Let at adskille og genanvende
Morten Bak har ganske ret i, at et produkts forskellige materialer skal kunne adskilles, før det er muligt at genanvende de enkelte komponenter. For H+H Termoblokkens vedkommende sker dette ganske rutinemæssigt og uproblematisk på lokale genbrugsstationer, så unødigt CO2 udslip fra lang transport undgås. Når porebetonen er adskilt fra isoleringsmaterialet, bliver det nedknust og derefter genanvendt, og vores porebeton har således en genanvendelsesgrad på næsten 100%. Dette er i øvrigt en metode, H+H har benyttet i mange år.

Fremtidens produkter
I H+H stræber vi efter at udvikle stadigt mere miljøvenlige produkter. Det gør vi blandt andet ved at forske i nye måder at genanvende restmaterialer på. Det ultimative mål er, at vores produkter får en cirkulær livscyklus frem for en lineær livscyklus. På den måde er vi med til at skabe fremtidens miljøvenlige byggekomponenter, som kan anvendes igen og igen.